Shasta Daisy-nena flors

Les Flors de Bach, una eina en el camí de ser pares

L’eina més important que tenim els pares per acompanyar els nostres fills, som nosaltres mateixos, la nostra presència. Quan som capaços de romandre en la presència davant d’ells, tot es posa als nostres peus, l’empatia, l’escolta i el diàleg.

Les Flors de Bach ens ajuden a arribar i a quedar-nos en aquesta presència, treballant sobre les emocions que ens dificulten arribar-hi, o ens n’allunyen quan ja hi hem arribat (la por, la preocupació, el neguit, etc…). I alhora potencien tots aquells atributs que ens acosten als nostres fills (la confiança, la paciència, l’empatia, etc…), des d’un lloc que ens permet acompanyar-los sense judici, però amb la claredat i la fermesa que necessiten.

Aquí us poso alguns exemples:

 • Red Chestnut: Aporta confiança, quan estem constantment patint pels nostres fills.
 • Chicory: Ajuda a trobar el punt just entre la presència i el control. Estic aquí, però et dono la llibertat perquè experimentis per tu mateix.
 • Rock Water: Aporta fluïdesa, quan les normes (evidentment necessàries) arriben a bloquejar el nostre dia a dia.
 • Beech: Aporta capacitat de diàleg i escolta, quan la nostra forma de pensar i la dels nostres fills dista molt de ser la mateixa.

És important escoltar des de l’empatia, evitant emetre judicis (els judicis trenquen la confiança, i com a conseqüència, la comunicació).

La paciència, el sentit comú i el bon humor són uns aliats perfectes. És imprescindible observar quina és la millor forma de fer contacte amb el teu fill en cada moment.

Per què les Flors de Bach?

 1. Són una teràpia vibracional sense efectes secundaris (es pot utilitzar des de l’embaràs fins la vellesa).
 2. Poden preparar-se a casa.
 3. Actuen a nivell físic, emocional, mental y espiritual, tot i que estan especialitzades en la part emocional i mental.
 4. El seu objectiu és l’autoconeixement , donar eines per fomentar la individualitat i la llibertat.
 5. Acompanyen tant a pares com a fills durant tot el procés, des del plantejament de l’embaràs, fins la resta de les seves vides.

Com actuen?

 • Aportant consciència, llum sobre un tema concret.
 • Estimulant la virtut que necessitem per sanar. Per exemple, estimulant la confiança quan hi ha por (Mimulus).
 • Ho fan per capes, de fora cap a dins, començant sempre pel moment present. El primer que veiem és el primer que sanem, sense perdre però la mirada del que hi ha a sota de totes les capes de seba.
 • Les Flors de Bach no canvien els nens ni a ningú, no podrien fer-ho, tot i que hi poséssim aquesta intenció. L’únic que fan és posar consciència en el que hi ha i estimulen la virtut necessària per sanar una emoció o un conflicte.
 • Cada un de nosaltres té el seu propi caràcter, i aquesta forma pròpia de ser té coses positives i negatives. Potenciarem les positives, i minimitzarem i optimitzarem les negatives.
 • Si podem entendre els arquetips i personatges que interpretem cada un de nosaltres en cada moment, podrem acompanyar millor els nostres fills.

Un exemple:

Els nens Impatiens són mogutsràpids i intel.ligents, però tenen dificultats de treballar en grup, i una tendència a  precipitar-se. La flor els aporta calma i serenitat per poder fer les coses sense córrer, i fomenta la capacitat per treballar en grup.

Els nens Clematis, en canvisón tranquils i molt creatius, però tenen tendència a despistar-se i els costa concretar els seus projectes i treballs. La flor els aporta la capacitat d’estar presents en allò que està fent, i concretar els projectes i treballs que tenen entre mans.

Gràcies per ser-hi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>