Un temps pels nostres fills

Creant un espai pels nostres fills

Crear un espai pels nostres fills significa buscar una estona durant el dia on puguem estar totalment disponibles per ells, perquè tinguin el temps i la llibertat d’expressar-se mentre disposen de tota la nostra atenció.

Si nosaltres estem en silenci escoltant-los, o els fem preguntes concretes que no admetin un sí o un no per resposta, estarem creant un espai on puguin esplaiar-se i potser, només potser , ens explicaran alguna cosa.

Molts cops i de forma automàtica i inconscient, quan estem jugant o parlant amb ells, la nostra atenció està posada en altres coses. El sopar, plegar la roba… i un munt de temes pendents que es van acumulant al nostre cap. És per això que una de les primeres coses que cal fer per crear aquest espai és entendre que ens passem el dia corrent amunt i avall, sense parar de fer coses… La idea és canviar el fet de fer coses per estar presents ara i aquí.

Uns moments molt especials i on és fàcil crear aquest espai són aquells en què anem o tornem de l’escola, aquests moments són màgics si els sabem aprofitar. Tant si anem caminant pel carrer, som a l’autobús, o fins i tot en el cotxe.

Moments comVincle pare-fill el dinar, el sopar o l’esmorzar, també són molt propicis per aquest acostament. Tot i que tinc present que algunes famílies els viuen amb dificultat, es poden convertir en espais alegres i adequats per compartir, en els quals podem jugar amb ells, escoltar-los, explicar-los coses. Fins i tot l’hora d’anar a dormir també pot convertir-se en un moment màgic, i … mentre expliquem el conte o ens expliquen ells el conte a nosaltres, és el moment en què….sigui perquè no volen anar a dormir, o perquè volen estar més temps amb nosaltres, comencen a explicar-nos histories. Siguem una mica llestos, avancem-nos i reservem-nos temps perquè no haguem d’anar a corre cuita. Perquè si es dona el cas que ens volen explicar alguna cosa no els haguem de tallar perquè s’ha fet molt tard.

També podem cercar moments concrets durant el dia o la setmana, que siguin només pels nostres fills i aprofitar que estem junts per crear aquest espai d’escolta i silenci. I de veritat que us sorprendran molt….ja m’explicareu…

Perquè… una de les coses més importants pels nostres fills quan són petits, és que passem estona amb ells.

Fer les coses amb temps ens ajudarà a crear espais perquè ells puguin parlar amb nosaltres. Aquests espais, a part de ser màgics, són molt importants perquè ens ajuden a crear un vincle amb els nostres fills. I quan són petits, aquest vincle és més fàcil de fer, que quan són adolescents.

Un cop fet, ells sabran i tindran la certesa que són escoltats, que poden buscar-nos en qualsevol moment, perquè sempre seran atesos, encara que no sigui immediatament.

En qualsevol moment som a temps de fer i reforçar aquests vincles, tot i que és molt més fàcil fer-ho quan són petits. Per tant, us animo a que aprofiteu tots els moments màgics i gaudiu dels vostres fills, com a mínim creeu aquests espais on ells se saben escoltats.

Us convido a gaudir d’aquests moments màgics i compartir les vostres experiències, que ens enriqueixen a tots.

Namasté 💟

 

2 thoughts on “Creant un espai pels nostres fills

  1. Ara que és època de banyets a la piscina m’he tret la mandra que em fa banyar-m’hi i l’he transformat amb felicitat al veure com el meu fill de 6anys gaudeix, riu i disfruta a tope jugant amb mi, a l’aigua a la piscina plegats. Dedicar-li l’estona, escoltar-lo i disfrutar-lo és un dels regals més bonics que tinc. 💖💜💖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>